Wedstrijdverslagen Eerste Ploeg

Sporting Kampenhout 2 – FC Merelbeke 3

Een Sporting met twee gezichten leed in de slotfase een zure 2-3 nederlaag tegen leider Merelbeke. Die speelde sterk in de eerste helft en in geen tijd stond het al 0-2 voor de leider. De Oost-Vlamingen verzuimden die kloof op te drijven. In de tweede helft kantelde de partij en De Boeck scoorde tegen. Met een rake vrije trap zorgde specialist Vangrunderbeek voor de gelijkmaker. Merelbeke wankelde maar kwam in de slotfase met het geluk van de kampioen in spe weg. Na een niet gefloten fout kon de leider na een snelle tegenaanval in de slotfase alsnog een gevleide zege vieren.

KV Woluwe-Zaventem 2 – Sporting Kampenhout 0

Sporting kon een heel goede zaak doen als het won maar verloor de derby tegen Woluwe-Zaventem met 2-0 na een povere wedstrijd. Die begon dramatisch met een vroeg strafschopdoelpunt zodat geel-blauw al snel moest achtervolgen. De jacht op de gelijkmaker leverde geen doelpunt op. In de tweede helft was het aan beide kanten huilen met de pet op. Na een monumentaal misverstand kreeg de thuisploeg de 2-0 op een presenteerblaadje aangeboden en was deze bevroren partij beslist.

Sporting Kampenhout 2 – SK Voorwaarts Zwevezele 1

Met een verdiende 2-1 winst tegen titelkandidaat Zwevezele heeft een sterk Sporting het jaar 2019 schitterend ingezet. Yangassa scoorde al bij de eerste kans waarna geel-blauw de gevaarlijkste ploeg bleef. Op slag van rust kopte De Boeck de 2-0 binnen. Na de koffie viel Zwevezele met tien en kreeg Kampenhout meerdere kansen op een derde doelpunt. Dat kwam er echter niet en in het slot drukten de bezoekers met de 2-1 tot gevolg. De ultieme gelijkmaker werd afgekeurd wegens een fout.

Er blijven opnieuw vier spelers langer bij de club. Adil Aba Yahya, Robby Billast, Tom Goovaerts en Seppe Peeters verlengden hun overeenkomst met twee seizoenen. Naast trainer David Pannis blijven er momenteel al negen spelers langer bij Sporting.