Skip to the content

Wedstrijdverslagen Eerste Ploeg

Sporting Kampenhout 0 – Crossing VV Elewijt 0

In de derby tegen Elewijt behaalde Sporting een eerste puntje na een billijk 0-0 gelijkspel. In een slordige wedstrijd waren de bezoekers een paar keer dreigend maar in het slot van de eerste helft was geel-blauw dicht bij de opener. Ook na de pauze was Elewijt gevaarlijk met een schot tegen de lat en een paar mogelijkheden. Sporting zette in het slotkwartier alles op alles. Azdad kreeg dé kans van de partij maar de bezoekende doelman redde uitstekend zodat het bij een brilscore bleef.

HO Bierbeek 2 – Sporting Kampenhout 0

Op het veld van Bierbeek beleefde Sporting opnieuw een frustrerende avond. In de eerste helft had de thuisploeg het beste van het spel maar geel-blauw verdedigde secuur. Na de koffie hadden beide ploegen hun momenten. Sporting verzuimde op winst te komen en maar ook Bierbeek was gevaarlijk. Net in een betere periode van de bezoekers werd het in de slotfase op de counter 1-0. Even later speelde Bierbeek het knap uit en verdubbelde de thuisploeg de bonus, zodat Sporting weer verloor.

Sporting Kampenhout 0 – VC Bertem-Leefdaal 1

In de eerste thuiswedstrijd bleef een onmondig Sporting in hetzelfde bedje ziek als vorige week. In de eerste helft bepaalde geel-blauw de wedstrijd maar bleven de kansen schaars ondanks een tiental hoekschoppen. Bertem-Leefdaal kwam niet in het stuk voor maar scoorde kort na de rust uit het niets na een onoplettendheid in de thuisdefensie. Sporting ging onder een loden hitte in de achtervolging maar kwam niet verder dan een kopbal van Put op het doelhout. De alles behalve imponerende bezoekers parkeerden de bus en hielden stand. Zo verloor Sporting alweer erg zuur.

SC Out-Hoegaarden 2 – Sporting Kampenhout 0

Sporting begon het seizoen met een valse noot en verloor in de slotfase met 2-0 op het veld van Out-Hoegaarden. In de eerste helft hadden beide ploegen enkele goede momenten maar werd er niet gescoord. Sporting had ook na de pauze veel balbezit maar het gevaar bleef schaars. De thuisploeg leek vrede te nemen met een billijk en logisch gelijkspel, tot Hoegaarden in het slot onverwacht op voorsprong kwam. In de slotfase nam Sporting risico’s maar na een uitgelokte strafschop werd het nog 2-0.

FC Esperanza Pelt 1 – Sporting Kampenhout 3

Ondanks een 1-3 uitzege op het veld van Pelt is Sporting er niet in geslaagd om z’n hachje te redden. Concurrent Witgoor speelde verrassend gelijk in Sint-Lenaarts en mag op basis van het doelsaldo (!) naar de barrage. Geel-blauw begon zwak aan de partij en keek al snel tegen een achterstand aan. Aanvoerder Vangrunderbeek nam in stijl afscheid met een knap doelpunt. Sporting kwam beter in de wedstrijd en kort voor rust zorgde De Smidt voor een 1-2 bonus. In de tweede helft kon een uitgeblust Pelt geen vuist meer maken en Mbey Epolo besliste met nummer drie deze wedstrijd.

Sporting Kampenhout 3 – Olympia SC Wijgmaal 3

Het streekduel tegen Wijgmaal eindigde na een onwaarschijnlijke partij op een 3-3 gelijkspel. Na een catastrofale start met twee weggeefdoelpunten stond Wijgmaal na amper zes minuten al 0-2 voor. Sporting kwam maar had pech met een afgekeurde goal van De Smidt en Maxime Janssens die de lat trof. Na rust stond het al snel 0-3 maar Maxime Janssens scoorde direct tegen. Geel-blauw bleef dreigen en De Smidt scoorde 2-3 en maakte in de slotfase de verdiende gelijkmaker. In een prangend slot waren beide ploegen nog dreigend en Maxime Janssens schoot de 4-3 op de paal.

Sporting Kampenhout 1 – EWS Schoonbeek-Beverst 1

Een dominerend Sporting gaf in de slotfase andermaal een zekere overwinning uit handen. In de eerste helft speelde geel-blauw met druk naar voren en kreeg enkele goede kansen. Kort voor de pauze was het eindelijk raak en zorgde Roekens voor de verdiende voorsprong. Na de pauze hing de 2-0 meermaals in de lucht, ondermeer toen Vangrunderbeek de paal trof. Schoonbeek-Beverst kreeg geen kans bij elkaar maar scoorde tien minuten voor tijd met een vrije trap. 1-1: het deksel op de neus.

VC Houtvenne 6 – Sporting Kampenhout 2

Tegen topploeg Houtvenne had Sporting ruim een helft uitzicht op puntenwinst. Na een snel tegendoelpunt maakte Roekens al even snel gelijk. Met een prachtige lob zorgde Maxime Janssens voor een 1-2 voorsprong. Op slag van rust werd het 2-2 en was alles te herdoen. In het begin van de tweede helft scoorde de thuisploeg vrij snel twee keer en was de kloof 4-2. Een onuitgegeven Sporting, met heel wat jeugd tussen de lijnen, kreeg finaal nog twee doelpunten tegen en verloor nog met 6-2.

Sporting Kampenhout 1 – Eendracht Termien 3

Tegen een beter spelend Termien ging Sporting met 1-3 onderuit. Het bleef wel lang 0-0 tot er op korte tijd twee goals vielen na voorafgaand handspel. Deze fouten van de wedstrijdleiding gaven de bezoekers een zetje. Op slag van rust werd het na een hoekschop 0-3 en was de partij gespeeld. Sporting drong aan in de tweede helft. Maxime Janssens redde van op de stip de eer waarna Termien met tien viel. Daarna was geel-blauw enkele keren dicht bij 2-3 maar Termien hield stand en doet volop mee voor de titel. Sporting moet in de volgende wedstrijden het behoud veiligstellen.

FC Diest 6 – Sporting Kampenhout 0

Na een collectieve offday ging Sporting met zware 6-0 cijfers onderuit op het veld van Diest. Na een tegendoelpunt in de eerste minuut knokte Sporting zich terug in de wedstrijd maar met de rust in zicht gaf het op korte tijd twee zeer vermijdbare doelpunten weg. De tweede helft was lang een maat voor niets en nadat er enkele tieners tussen de lijnen kwamen liep de score nog op tot een uiterst pijnlijke 6-0.

Onze partners