Skip to the content

Sporting wint ook vlotjes derde uitwedstrijd

Brian Roekens trof twee keer raak voor geel-blauw. (© foto Jorghé Van Hecke)

RWL Sport 2 – Sporting Kampenhout 5

Sporting won ook het derde uitduel, nu met 2-5 bij RWL Sport. Geel-blauw gaf al snel de toon aan maar kwam niet tot scoren. De thuisploeg dreigde ook en kwam na een halfuur op 1-0. Sporting zette nog voor de pauze orde op zaken met een beauty van Azdad en een goal van Roekens. Na ongelukkig handspel maakte RWL Sport snel gelijk na de rust. Geel-blauw domineerde de hele tweede helft en Roekens maakte er 2-3 van. Goovaerts diepte de kloof nog uit en in het slot zorgde Van Tricht voor 2-5.

Geel-blauw zat meteen goed in de wedstrijd en de thuisdoelman stopte al snel een gevaarlijke voorzet van Frix. Van Der Stappen was ook attent op een afgeweken bal van Azdad. Hij duwde ook een vrije trap van Van Tricht in hoekschop. Voor RWL Sport schoot Verdeyen een wenkende kans over doel. Even later was doelman Billast bij de les bij een poging van Zabeau. Azdad ging aan de overkant door maar besloot pal op de doelman. De rebound van Roekens werd in hoekschop verwerkt. Desmet kopte de hoekschop van Van Tricht over doel. Bij een warrige fase, waarbij de bal eerst tegen de paal ging, scoorde Zabeau in de kluts (1-0). Sporting reageerde en kreeg enkele hoekschoppen. Eerst werd de roep om een strafschop weggewuifd. Een volgende hoekschop van Van Tricht werd teruggekopt door aanvoerder Goovaerts waarop Azdad de bal heerlijk in de winkelhaak dropte (1-1). En nog voor de rust kwam geel-blauw op winst toen Van Tricht met een gemeten bal Roekens diep stuurde. Die ging de thuisdoelman voorbij en trapte de bal uit een schuine hoek laag binnen (1-2).

De tweede helft begon met een ongelukkig handspel van Janssens, waarop de bal op de stip ging. Rubenschüh zette de strafschop feilloos om (2-2). Bij een hoekschop botsten doelman Van Der Stappen en Desmet tegen elkaar, maar beiden konden verder. Van Tricht vond bij een hoekschop Desmet maar Van Der Stappen redde de meubelen. Eén minuut later kreeg Roekens de bal van de thuisploeg cadeau en hij kreeg het ronde ding in één, twee, drie keren voorbij de thuisdoelman (2-3). Vanaf dan was de buit binnen want Sporting bleef de betere ploeg. Azdad strandde op de thuisafweer maar zo kwam de bal voor de voeten van aanvoerder Goovaerts die niet aarzelde en mooi in de linkerhoek schoot (2-4). Van Aerschot kon aan de overzijde Billast niet in verlegenheid brengen. Bij een scherpe voorzet van Desmet kon Van Tricht net niet binnenglijden. Ook de ingevallen Devijver was nog dicht bij een vijfde doelpunt. Dat kwam er toch in het slot toen Hakizimana na een prachtige combinatie Van Tricht vond die uit een schuine hoek de bal voorbij de doelman schoot (2-5). Meteen de laatste opwinding van een doelpuntenrijke namiddag.

(JG)

RWL Sport: Van Der Stappen, Richard, De Haeck, Bodunrin (65’ Smets), Van Leemputten (46’ Vertessen), Zabeau (71’ Taeymans), Verdeyen, Valkenborg, Van Aerschot, Verbraeken (82’ Frederickx), Rubenschüh.

Sporting Kampenhout: Billast, Urdinov, Janssens (86’ Reniers), Desmet, Hakizimana, Frix, Goovaerts, Van Tricht, Azdad (74’ Vanbeginne), Er (86’ Vaesen), Roekens (81’ Devijver).

Doelpunten: 31’ Zabeau (1-0), 41’ Azdad (1-1), 44’ Roekens (1-2), 49’ Rubenschüh (strafschop, 2-2), 64’ Roekens (2-3), 70’ Goovaerts (2-4), 88’ Van Tricht (2-5).

Gele kaarten: Rubenschüh, Vertessen, Goovaerts.

Wedstrijdleiding: Rune Verheyden bijgestaan door Brandon Parrinello en Jonas Wynnyk.