Sporting met nieuwe uitzege na doelpuntenfestival

Noa Janssens scoorde z’n eerste twee goals voor Sporting. (© foto Jorghé Van Hecke)

FC Rapide Wezemaal 3 – Sporting Kampenhout 4

Geel-blauw behaalde na een doelpuntenfestival een 3-4 uitzege op het veld van Wezemaal. Sporting scoorde snel toen Janssens een hoekschop inkopte. Tegen de gang van het spel in kwam de thuisploeg op 1-1, waarna opnieuw Janssens fraai scoorde. Toch werd er gerust bij 2-2, want Wezemaal scoorde snel tegen. Na rust liep een dominant geel-blauw verdiend uit tot 2-4 met goals van Er en Roekens. Het vijfde doelpunt kwam er echter niet en in het slot werd het zo nog even spannend.

Op een akker van een veld nam Sporting van bij het begin het initiatief en het werd daarvoor al snel beloond. Van Tricht, voor het eerst aan de aftrap na blessure, bracht van op links de bal voor doel waar Janssens raak kopte (0-1). Geel-blauw duwde de thuisploeg achteruit en bleef dreigen. Devijver was dicht bij de 0-2 maar de bal ging rakelings voorlangs. Aan de overzijde was de wederoptredende Billast attent bij een poging van Slootmaekers. Na een hoekschop kwam de bal voor de voeten van Frix die nipt naast de kruising besloot. Van Tricht zonderde Azdad af maar die besloot te zacht binnen bereik van doelman Meulemans. Na zwak verdedigen viel aan de overkant de bal voor de voeten van Ketels die knap inschoot (1-1). Het gevaar bleef van de bezoekers komen. De doelman stopte een schot van aanvoerder Er en ging goed plat toen Devijver in de draai inschoot. Even later kreeg Devijver een open kans maar hij mikte van dichtbij hoog over. Die verdiende voorsprong kwam er toch wanneer Janssens de bal recupereerde en kurkdroog in de kruising schoot (1-2). En toch ging Sporting niet met een voorsprong rusten. Na een aanval van op rechts scoorde Ketels met een plaatsbal in de verste hoek de gelijkmaker (2-2).

In het begin van de tweede helft stopte doelman Billast een vrije trap van Ketels. Aan de overzijde was ook Meulemans bij de pinken bij een vrijschop van aanvoerder Er. Nog voor het uur kwam geel-blauw een derde keer op voorsprong. Aanvoerder Er krulde een vrije trap van aan de rechterkant over alles en iedereen in de verste bovenhoek (2-3). Enkele minuten later lag de partij in een beslissende plooi. Na een actie op links bracht Er de bal voor doel. Die werd eerst nog afgeweerd maar de goed gevolgde Roekens, ingevallen bij de rust, trapte de rebound in doel (2-4). Wezemaal kon nu geen vuist meer maken. Ook Goovaerts maakte een kwartier voor affluiten z’n rentree en probeerde het in de vlucht maar de bal vloog over doel. Na balverlies bij de thuisploeg stond de ingevallen Roekens plots oog in oog met de doelman maar die voorkwam de 2-5. De wedstrijd was gespeeld en er gebeurde niets meer tot in de slotminuut Ketels na een slordigheid z’n hattrick vol maakte (3-4). Zo werd het plots weer even spannend maar Wezemaal kon daarna niet meer dreigen.

FC Rapide Wezemaal: Meulemans, Vandewalle, Rottiers, Blanckaert, Desmalines, Ketels, Slootmaekers (46’ Timmermans), Morissens, Verbrugge, Kalala (75’ Saelens), Enis (75’ Abualgasin).
Sporting Kampenhout: Billast, Urdinov, Reniers, Desmet, Janssens (87’ Vaesen), Frix, Hakizimana (69’ Goovaerts), Van Tricht, Azdad (63’ Vanbeginne), Er, Devijver (46’ Roekens).
Doelpunten: 6’ Janssens (0-1), 21’ Ketels (1-1), 41’ Janssens (1-2), 44’ Ketels (2-2), 57’ Er (2-3), 64’ Roekens (2-4), 90’ Ketels (3-4).
Gele kaart: Desmet.
Wedstrijdleiding: Reinout Sevenants bijgestaan door Diego Daniëls en Stijn Vandenwijngaert.