Sporting begint seizoen goed met riante uitzege

Mo Azdad (midden) scoorde meteen twee keer. (© foto Jorghé Van Hecke)

SK Nossegem 0 – Sporting Kampenhout 3

Geel-blauw begon goed aan het seizoen met een riante 0-3 uitzege op het veld van buur Nossegem. Azdad zorgde met een knap doelpunt voor een vroege voorsprong. Daarna had Sporting het beste van het spel, al voorkwam doelman Vanhoof de 1-1. Kort voor de pauze schoot Azdad de 0-2 in het dak van het doel en zat geel-blauw op rozen. Na de rust scoorde Devijver een derde keer en lag de partij in een beslissende plooi. Een aangeslagen Nossegem kon in de loden hitte niets meer terugdoen.

Een gretig gestart Sporting zette in de hitte meteen de toon en dreigde ook. Na een vlotte aanval kon Devijver onvoldoende koppen en Azdad besloot te centraal in de handen van doelman Haentjens. Eén minuut later had opnieuw Azdad een geniale ingeving. Hij veroverde de bal en lepelde die van op 25 meter over de thuisdoelman (0-1). Na deze vroege voorsprong had geel-blauw het balbezit zonder veel gevaar te creëren. Aan de overzijde stond Hoppenbrouwers na mistasten van de geel-blauwe defensie vrij voor doelman Vanhoof die via de paal in hoekschop verwerkte. Sporting behield verder de controle maar kreeg geen strafschop toen Vaesen in de rechthoek werd aangetikt. Thuisspeler Michielsen schoot naast doel. Met de rust in zicht kreeg Sporting loon naar werken. Na voorbereidend werk van Vaesen vond aanvoerder Er de vrijstaande Azdad die de bal in het dak van het doel schoot (0-2). Op slag van rust probeerde Azdad het nogmaals maar nu was Haentjens wel bij de les.

Ook na de verfrissingen had Sporting een meesterschap en kon de thuisploeg amper dreigen. Azdad dribbelde de tegenstand gek maar strandde op doelman Haentjens die ook de rebound van Devijver stopte. Frix verstuurde een gemeten bal over de verdediging en vond Vaesen die Devijver aanspeelde. Die kon niet meer missen en liep de bal in het lege doel (0-3). De thuisploeg kon een paar keer dreigen bij een hoekschop maar was nooit echt gevaarlijk. Aan de overzijde ging een poging van aanvoerder Er naast doel en kreeg ook Devijver de bal niet tussen de palen. Een schot van Janssens werd afgeblokt. De thuisdoelman pareerde een vrije trap van aanvoerder Er. Nossegem dreigde bij een hoekschop maar de bal belandde over doel. In de slotfase keilde Desmet een vrije trap in de muur en belandde hierop een afgeweken schot van de ingevallen Sanchez in hoekschop. Zo behaalde Sporting een probleemloze 0-3 overwinning en hebben onze jongens de start niet gemist. (JG)

SK Nossegem: Haentjens, De Backer, Salvi, Hoppenbrouwers (53’ Bleyen), Vermeulen, Noë, Declercq (79’ Fuentes Delgado), Michielsen (79’ Devolder), Vranckx (70’ Hoovers), Puttevils.
Sporting Kampenhout: Vanhoof, Urdinov, Reniers, Desmet, Janssens, Frix, Hakizimana (78’ Yangassa), Vaesen (68’ Vanbeginne), Azdad (78’ Sanchez), Er, Devijver (63’ Roekens). • Doelpunten: 7’ Azdad (0-1), 38’ Azdad (0-2), 54’ Devijver (0-3).
Gele kaarten: Puttevils, Vaesen.
Wedstrijdleiding: Luc Bosmans bijgestaan door Etienne Duchateau en Jordi Rooseleers.