Geel-blauw haalt 0-2 achterstand op in topper

Mohamed Azdad scoorde de verdiende gelijkmaker en werd nadien brutaal van het veld geschopt. (© foto Jorghé Van Hecke)

Sporting Kampenhout 2 – HO Bierbeek 2

Een goed spelend geel-blauw haalde na een bewogen duel een 0-2 achterstand op in de topper tegen Bierbeek. De potig spelende bezoekers kwamen tegen de gang van het spel in en met een gelukje op 0-1. Na de pauze kwam Bierbeek snel op 0-2 na een vlotte aanval. Even later knikte Goovaerts een hoekschop binnen. Sporting bleef aandringen en Bierbeek kreeg niets meer klaar. In de slotfase toverde Azdad een knappe actie op de mat en hij zorgde magistraal voor de verdiende 2-2. In de extra tijd volgde een anticlimax toen Azdad onbestraft van het veld werd geschopt.

Na een studieronde van een tiental minuten was duidelijk dat Bierbeek niet voor een schoonheidsprijs naar de Zeype was afgezakt. Het speelde afwachtend en keek niet naar een fout meer of minder. Met een vrije trap nipt over doel zorgde Er voor de eerste dreiging. Even later ging Azdad op wandel maar doelman Vandervorst duwde de bal in hoekschop. De bezoekers maakten nogal wat fouten en de jonge ref liet te veel begaan, wat logisch tot onbegrip leidde. Aanvoerder Goovaerts schoot de bal over doel en een schot van Er week af in hoekschop. Tegen de gang van het spel in en met een gelukje kwam Bierbeek op voorsprong toen een afgeweken schot van Gilles Adams voorbij een verraste Billast in doel dwarrelde (0-1). Aan de overzijde probeerde Roekens het in de draai maar meer dan een hoekschop leverde dat niet op. Met de rust in zicht schoot bezoeker Degeest een vrije trap in de muur.

In het begin van de tweede helft verlengde aanvoerder Goovaerts een vrije trap van Van Tricht met het hoofd maar Vandervorst stond pal. Even later verdubbelden de bezoekers de voorsprong toen Thibaut Adams een aanval over rechts afrondde (0-2). Aan de overkant kwam een vrijschop van Van Tricht voor de voeten van Desmet die inschoot maar doelman Vandervorst de meubelen zag redden. Van Tricht bracht de hoekschop voor doel waar aanvoerder Goovaerts overhoeks binnenknikte (1-2). Op het uur was Roekens dicht bij de gelijkmaker met een schot nipt naast de kruising. De bezoekers plooiden terug en Sporting bleef vol voor de gelijkmaker gaan. De doelman redde een vrije trap van Van Tricht. Vandervorst weerde een plaatsbal van Azdad en stopte ook de rebound van de ingevallen Vanbeginne. Even later werd een schot van Roekens afgeblokt. In de slotfase volgde alsnog de meer dan verdiende gelijkmaker. Azdad zette een knappe individuele actie op en schoot de bal dan uit een schuine hoek magistraal in de verste bovenhoek (2-2). Kort hierna snuffelde geel-blauw zelfs aan de 3-2 toen Janssens de bal nipt over de lat schoot. En toch eindigde de partij nog met een ferme anticlimax. Vander Elst beging een brutale fout op Azdad en kwam er zelfs zonder kaart vanaf. Slachtoffer Azdad werd eerst op het veld verzorgd en werd een uurtje na de wedstrijd met de ziekenwagen afgevoerd. Na minutenlang oponthoud mocht Desmet nog de ultieme vrijschop nemen maar schoot die in de muur. Meteen het laatste wapenfeit van een bewogen namiddag.

Sporting Kampenhout: Billast, Urdinov, Reniers (46’ Hakizimana), Desmet, Janssens, Frix, Goovaerts (88’ Vaesen), Van Tricht (77’ Vanbeginne), Azdad, Er (83’ Devijver), Roekens.

HO Bierbeek Vandervorst, Michiels, Spaey, Poppe, T. Adams (78’ Van Loock), G. Adams, Feyaerts, Degeest (59’ Bocevski), Michiels (78’ Luyten), Van Herzele, Vander Elst.

Doelpunten: 32’ G. Adams (0-1), 52’ T. Adams (0-2), 58’ Goovaerts (1-2), 87’ Azdad (2-2).

Gele kaarten: Frix, Urdinov, Hakizimana, Feyaerts, Van Herzele.

Wedstrijdleiding: Arthur Cludts bijgestaan door Wouter Fleerackers en Arthur Demeyer.