Skip to the content

Beter geel-blauw verdiende minstens een punt

Yani Urdinov speelde een sterke wedstrijd. (© foto Jorghé Van Hecke)
Yani Urdinov speelde een sterke wedstrijd. (© foto Jorghé Van Hecke)

Sporting Kampenhout 1 – VK Linden 2

Geel-blauw verdiende minstens een punt tegen Linden maar leed een zure 1-2 thuisnederlaag. In de eerste helft kwam Linden gelukkig op voorsprong; Desmet kopte in eigen doel. Er kopte tegen de paal. Linden scoorde aan 100% en kwam onverwacht op 0-2. Na de pauze deed geel-blauw er alles aan om terug te komen maar enkel Azdad scoorde van op de stip. De doelman leek verder onklopbaar en een potig Linden kreeg 7 gele en 2 rode kaarten, maar won finaal op een diefje.

Sporting begon goed aan de wedstrijd en doelman De Corte zweefde al snel een vrije trap van Er uit doel. Linden plooide terug maar kwam na een kwartier verrassend op voorsprong. Bij een ingooi raakte Desmet de bal ongelukkig met het hoofd en de bal ging overhoeks binnen (0-1). Aan de overzijde werd een schot van Azdad geblokt. De bezoekende doelman bokste een vrije trap van Desmet weg. Aan de overzijde kopte Tembou naast doel. Even later was Sporting erg dicht bij de 1-1. Na een actie van Azdad kopte Er de voorzet tegen de binnenkant van de paal en schoot in de rebound Hakizimana recht op doelman De Corte, die de bal met een ultieme reflex nog in hoekschop kon duwen. Na balverlies kon bezoeker Tahara doorgaan maar doelman Vanhoof bracht redding. Azdad besloot binnen bereik van de doelman. Bij een tegenstoot van Linden bleef Tahara op de been en hij trapte de bal via de paal binnen (0-2). Hiermee werden de bezoekers rijkelijk beloond. Sporting bleef de beter voetballende ploeg maar scoren lukte niet meer in de eerste helft.

Ook na de pauze bleef geel-blauw er vol voor gaan. Maar opnieuw zat het niet mee toen Er een vrije trap tegen de kruising knalde. Tahara schoot aan de overkant naast doel. Een poging van Er werd afgeblokt en Urdinov besloot naast doel. Doelman Vanhoof deed een goede redding bij een schot van alweer Tahara. Daarna duwde een enthousiast Sporting de bezoekers terug. Azdad bleek ongrijpbaar en Linden kreeg een reeks gele kaarten. Een vluchtschot van Frix ging maar nipt voorlangs en doelman De Corte redde een poging van Janssens met de voet. Frix vond aan de tweede paal de vrijstaande Devijver maar die raakte de bal volledig verkeerd. Er trapte de bal in de rebound naast doel. Doelman De Corte redde andermaal een vrije trap van Desmet. Toen de ingevallen Daghnoun boven op uitblinker Azdad ging liggen, ging de bal op de stip. Azdad zelf verschalkte de doelman en schoot de strafschop binnen (1-2). Azdad ging nogmaals z’n kans maar besloot te centraal. Matchwinnaar De Corte redde in twee tijden een hoekschop en bokste ook een vrijschop van Desmet weg. In de toegevoegde tijd kregen bezoekers Craninx en Bouyfoulkitne hun tweede gele kaart. Maar het negental Linden hield met bloed, zweet en tranen stand en ging op een diefje met de drie punten lopen. (JG)

Sporting Kampenhout: Vanhoof, Urdinov (86’ Yangassa), Reniers, Desmet, Janssens, Frix, Hakizimana, Vaesen (62’ Roekens), Azdad, Er, Devijver.

VK Linden: De Corte, Craninx, Vanderhaegen, Justé, Somers (61’ Bouyfoulkitne), Tahara, Zivkovic (46’ Daghnoun), Van Meerbeek (82’ Troosters), Taymans, Vranckx (69’ Lakbir), Tembou.

Doelpunten: 15’ Desmet (own, 0-1), 33’ Tahara (0-2), 78’ Azdad (strafschop, 1-2).

Gele kaarten: Urdinov, Zivkovic, Vranckx, Justé, Craninx, Lakbir, Tembou, Bouyfoulkitne.

Rode kaarten: 90+2’ Craninx, 90+4’ Bouyfoulkitne (beiden tweemaal geel).

Wedstrijdleiding: Laurent Vandendooren bijgestaan door Ivo Roelants en Alfred Schellens.

About the author

Onze partners