Skip to the content

Sterk spelend geel-blauw overklast tegenstander

Sporting viert na het derde doelpunt van de avond. (© foto Jorghé Van Hecke)
Sporting viert na het derde doelpunt van de avond. (© foto Jorghé Van Hecke)

Crossing Vissenaken 1 – Sporting Kampenhout 3

Een sterk spelend geel-blauw overklaste de tegenstander en won met 1-3 op het veld van Vissenaken. Er zorgde voor een vroege voorsprong waarna Sporting heerste en verzuimde de kloof te vergroten. Vlak na de rust knikte Goovaerts een hoekschop binnen maar de thuisploeg scoorde onmiddellijk tegen. Sporting kreeg daarna een resem kansen maar de bal wilde er niet meer in. Azdad schoot de bal tegen de paal maar uit het niets trof ook de thuisploeg de paal. In de slotfase werd Azdad foutief afgestopt waarna hij zelf van op de stip voor de meer dan verdiende 1-3 zorgde.

Sporting nam van bij de aftrap het heft in handen maar de thuisploeg, die goed in blok speelde, ving de aanvallen op. Toch kwam geel-blauw al snel op voorsprong. Van Tricht vond Er die eerst nog werd afgeblokt waarna Roekens opzijlegde naar Er die nu in de linkerbenedenhoek raak schoot (0-1). Sporting bleef daarna de richting aangeven. Hakizimana besloot ruim over doel en toen Van Vlaenderen even later Roekens aantikte, kregen de bezoekers geen strafschop. Aan de overzijde schoot Lentini een vrije trap over doel. Geel-blauw ging op zoek naar de 0-2. Azdad schoot de bal over doel. Aanvoerder Goovaerts lanceerde Er op links en zijn voorzet kon Van Tricht net niet binnenglijden. Even later besloot Er te centraal op de thuisdoelman. Bij een vrije trap van Er kon Azdad inschieten maar doelman François duwde de bal over de lat. Ook Van Tricht had een doelpunt aan de voet maar besloot naast doel.

Na de pauze kon Sporting al vroeg een tweede keer vieren. Van Tricht bracht een hoekschop perfect voor doel waar aanvoerder Goovaerts mooi inkopte aan de eerste paal (0-2). Wedstrijd gespeeld? Neen, want Vissenaken prikte meteen tegen toen Lentini, uit buitenspel bleek uit de beelden, vertrok en beheerst scoorde (1-2). Het sein voor Sporting om meteen een tandje bij te steken. Doelman François stopte een fraai schot van aanvoerder Goovaerts en een poging van Roekens werd van de lijn gehaald. De druk hield aan en Van Tricht zag een voorzetschot voorbij de tweede paal gaan. Azdad zette een actie op maar zijn poging werd afgeweerd door doelman François, die een hoofdrol opeiste in de tweede helft. Even later redde die opnieuw een poging van Azdad en stond er voor Van Tricht een been in de weg om te scoren. Azdad ging twee man voorbij en trof de paal. Een sterke François stopte in die fase ook de rebound van Roekens en een schot van Van Tricht. In het slotkwartier, toen het makkelijk al 1-5 of 1-6 kon staan, kwam het moment van Vissenaken. Lenaerts vond de vrijstaande Schoofs die met een via de rug van Janssens afgeweken schot de binnenkant van de paal trof. Zowaar bijna 2-2, maar in voetbal kan het allemaal! Geel-blauw controleerde de slotfase. Doelman François was attent bij een vrijschop van Er. De ingevallen Devijver vond Azdad die zich door de thuisafweer dribbelde en dan werd gelegd door Van Vlaenderen. Azdad zelf zette zich achter de bal en schoot de strafschop in de linkerbovenhoek (1-3). Sterke collectieve prestatie van Sporting waarbij een moedig Vissenaken bespaard bleef van een veel zwaardere nederlaag.

(JG)

Crossing Vissenaken: François, Roosen, Tits, Lentini, Schoofs (79’ Billet), Van Vlaenderen (87’ Vanvuchelen), Robbeets, Franckx (46’ Mommen), Olemans, Lenaerts, Bolombi (61’ Morren).
Sporting Kampenhout: Billast, Urdinov, Janssens, Desmet, Hakizimana, Frix (90’ Reniers), Goovaerts, Van Tricht, Azdad, Er (87’ Vanbeginne), Roekens (74’ Devijver).
Doelpunten: 9’ Er (0-1), 48’ Goovaerts (0-2), 49’ Lentini (1-2), 86’ Azdad (strafschop, 1-3).
Gele kaarten: Lentini, Bolombi, Billet, Devijver.
Wedstrijdleiding: Bart Vandelook bijgestaan door Geert Latet en Ronny Kempeneers.

About the author

Onze partners