Ruime derbywinst na vroege achterstand

Brusk Er winst onze fotograaf zitten na zijn goals. (© foto Jorghé Van Hecke)

Sporting Kampenhout 5 – FC Sparta Haacht-Tildonk 1

Sporting won makkelijk het burenduel tegen Sparta Haacht-Tildonk met 5-1. Het begon wel met een valse noot en een vroege 0-1. Azdad maakte snel gelijk en een dominant geel-blauw bleef gevaarlijk maar ontsnapte één keer aan een achterstand. Van Tricht zorgde met de rust in zicht voor 2-1. Vlak na de pauze knalde Er de 3-1 in doel waarna Sporting de partij controleerde. In het slotkwartier was er opnieuw wat opwinding toen Desmet binnenkopte en Er z’n tweede van de middag scoorde: 5-1.

Al snel moest de bezoekende doelman Delise ingrijpen bij een schot van Er. Aan de overzijde knikte De Keukeleere een hoekschop over doel. Een schot van aanvoerder Goovaerts verdween in hoekschop. Even later kwam Haacht-Tildonk verrassend op voorsprong. Na een vrije trap kreeg De Keukeleere, in het verleden nog bij ons, de bal in een scrimmage over de lijn (0-1). Geel-blauw reageerde met een poging van Roekens die op het dak van het doel viel. Van Tricht vond Azdad die twee man voorbij ging en de bal in de verste hoek krulde (1-1). Goovaerts besloot over doel en Van Tricht schoot een vrije trap nipt naast de kruising. Aanvoerder Goovaerts en Urdinov zetten doelman Delise aan het werk. Ook Azdad ging nog eens z’n kans met een schot naar de verste hoek maar ditmaal redde Delise. Uit het niets kregen de bezoekers een enorme kans. Doelman Billast weerde een schot van Stienlet af en in de rebound besloot Stockx onbegrijpelijk naast doel. De Keukeleere schoot een vrije trap naast doel. Met de rust in zicht had Sporting toch die verdiende voorsprong te pakken. Na voorbereidend werk van Azdad trapte Van Tricht de bal uit een schuine hoek binnen (2-1). Op slag van rust redde doelman Delise een schot van Roekens.

In de tweede helft was de spanning al vlug uit de wedstrijd verdwenen. Er kreeg de bal van aanvoerder Goovaerts en knalde die van op 20 meter voorbij een verraste doelman Delise (3-1). Even later ging Azdad op wandel maar ditmaal voorkwam de bezoekende doelman erger. Daarna controleerde Sporting erg makkelijk de partij. Het haalde de voet van het gaspedaal en een aangeslagen Haacht-Tildonk kon geen vuist meer maken. De toeschouwers bleven zo wat op hun honger zitten maar dat werd ruimschoots goedgemaakt in het slotkwartier. Doelman Delise werkte eerst een schot van Er in hoekschop. Na een schitterende voorzet van Frix van op links kopte Desmet aan de tweede paal mooi in de hoek (4-1). Hiermee was de wedstrijd, voor wie nog twijfelde, helemaal gespeeld. In de slotminuut deed Sporting er nog eentje bij. Er ging z’n mannetje voorbij en krulde de bal laag in de linkerhoek (5-1). Zo won een dominant voetballend geel-blauw met veel overtuiging dit sportief burenduel.

Sporting Kampenhout: Billast, Urdinov, Janssens, Desmet, Hakizimana, Frix (83’ Reniers), Goovaerts, Van Tricht, Azdad (90’ Vaesen), Er, Roekens (67’ Devijver).
FC Sparta Haacht-Tildonk: Delise, Criel, Van Ransbeeck (59’ Hendriks), De Keukeleere, M. Vander Sande (73’ Vandereet), Stockx, S. Vander Sande (73’ Lechkar), Rombout, Reniers (83’ Mbiyavanga), Stienlet, Deslagmulder.
Doelpunten: 10’ De Keukeleere (0-1), 16’ Azdad (1-1), 41’ Van Tricht (2-1), 51’ Er (3-1), 78’ Desmet (4-1), 90’ Er (5-1).
Gele kaarten: geen.
Wedstrijdleiding: Abdeslem Achagui bijgestaan door Jan Keuppens en Dirk Nauwelaers.