Onuitgegeven Sporting doet goede zaak met gelijkspel

Art Meylemans draait weg van thuisspeler Jason Neu. (© foto Jeroen Goolaerts)

Torhout 1992 KM 1 – Sporting Kampenhout 1

Een door blessures en schorsingen onthoofd Sporting deed een goede zaak met een gelijkspel in Torhout. De thuisploeg, al enkele weken in de goede flow, speelde een sterke eerste helft. Geel-blauw had het moeilijk maar overleefde de storm. Als klap op de vuurpijl scoorde Bouzerda wel aan de overzijde zodat Sporting met 0-1 ging rusten. Na de koffie bleef Torhout aandringen en met een afstandsschot werd het op het uur 1-1. Kampenhout hield, mede door een sterke Billast, stand tot het einde.

Na een evenwichtige start nam de thuisploeg, die zich tijdens de winterstop versterkte met enkele ervaren spelers, furieus de wedstrijd in handen. Neu kreeg een eerste grote kans maar doelman Billast had een geweldige redding in huis. Ook enkele hoekschoppen leverden niets op voor Torhout. Aan de overzijde belandde een afstandsschot van Vangrunderbeek nipt naast doel. De West-Vlamingen bleven voor dreiging zorgen. Een poging van de bedrijvige Shema werd afgeblokt. Na ruim een kwartier ontsnapte Sporting aan de 1-0 toen Verhaeghe de inzet van Simoens op de lijn redde. De thuisploeg bleef jagen op dat doelpunt maar Simoens schoot de bal naast doel. Aan de overkant besloot Yangassa over doel. Ook Segers ging even later aan de haal maar Vanderbeken redde het schot in hoekschop. Zijn overbuur Billast was attent bij een poging van Neu. Na ruim een halfuur kwam Kampenhout op winst. Bouzerda schoot na een individuele actie de bal laag onder de thuisdoelman tegen de netten (0-1). Torhout was even van slag want bij een hoekschop van opnieuw Bouzerda kon Goovaerts er bijna 0-2 van maken. Op slag van rust kopte Neu bij een hoekschop de bal over doel, zodat Sporting ging rusten met een kleine bonus.

Na de herneming knalde thuisspeler Cordie hard en laag naast doel. Vangrunderbeek stuurde Segers diep maar Lio trapte de bal in het zijnet. Op aangeven van Verhaeghe besloot Goovaerts naast doel. Na goed een uur kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Niet toevallig Shema, de beste man op het veld, scoorde met een mooi afstandsschot de gelijkmaker (1-1). Torhout wilde dadelijk meer maar kansen bleven uit. Sporting dreigde met een afstandsschot van Verhaeghe naast doel. Door een blessure van assistent-scheidsrechter Decroo werd de partij een tiental minuten onderbroken tot er een vervanger in het publiek werd gevonden. Doelman Billast ging plat bij een nieuwe poging van Shema. Tien minuten voor affluiten ontsnapte geel-blauw aan een tweede tegendoelpunt. Bij een voorzet van Hollevoet devieerde Verhaeghe de bal in eigen doel maar een fantastische reflex van doelman Billast hield de 1-1 op het bord. Bij een hoekschop kopte Cordie naast doel en ook een laatste vrije trap leverde niets meer op voor de thuisploeg. Zo bleef het 1-1, een resultaat waar Sporting gezien de omstandigheden best mee kan leven.

Torhout 1992 KM: Vanderbeken, Declercq, Vanaudenaerde, Defevere, Hollevoet, Simoens, Stael, Goddeeris, Cordie, Neu, Shema (87’ Tanghe).

Sporting Kampenhout: Billast, Medard, Rogé, Desmet, Verhaeghe, Goovaerts (88’ Meylemans), Yangassa, Lemmens, Vangrunderbeek, Bouzerda, Segers (90’ Marien).

Doelpunten: 36’ Bouzerda (0-1), 61’ Shema (1-1).

Gele kaarten: Goddeeris, Verhaeghe.

Wedstrijdleiding: Niels Bossuyt bijgestaan door Sam Decroo en Joachim Vercamer.