Wedstrijdverslagen Eerste Ploeg

VC Herentals 1 – Sporting Kampenhout 0

Geel-blauw kon geen vervolg breien aan de twee recente draws en ging met 1-0 onderuit in de sleutelmatch bij Herentals. In een evenwichtige wedstrijd met weinig doelgevaar was het al vrij snel duidelijk dat wie scoorde ook zou winnen. De thuisploeg kwam een kwartier voor affluiten op voorsprong en daarna kon een onmondig Sporting de bakens niet meer verzetten zodat het nu voor het eerst op een degradatieplaats staat. Dit vraagt om een stevige reactie in de volgende duels. ​

Sporting Kampenhout 0 – KV Woluwe-Zaventem 0

Geel-blauw speelde na een teleurstellende streekderby 0-0 gelijk tegen de buren van Woluwe-Zaventem. In een zoutloze wedstrijd met veel middenveldspel viel er weinig doelgevaar te noteren. Ook na de rust was er geen beterschap en dommelden de toeschouwers in bij het vroege lentezonnetje. Woluwe-Zaventem perste er nog een slotoffensiefje uit maar de Kampenhoutse organisatie gaf geen krimp.

FC Esperanza Pelt 0 – Sporting Kampenhout 0

Geel-blauw zette in Neerpelt een volwassen prestatie neer en dat leverde uiteindelijk een meer dan verdiend punt op. In een evenwichtige eerste helft kon het alle kanten uit en troffen beide ploegen het doelkader. Na de rust kwam Kampenhout meer en meer opzetten maar dat overwicht leverde geen doelpunt op. Pelt moest achteruit maar hield stand. Na een domme rode kaart voor Makinguet eindigde Sporting nog met tien, maar de brilscore bleef op het bord en daar mocht vooral Pelt blij mee zijn.