Wedstrijdverslagen Eerste Ploeg

ERC Hoeilaart 0 – Sporting Kampenhout 1

Sporting heeft in de eerste wedstrijd onder Sam Vermeulen meteen een gouden zaak gedaan door met 0-1 te gaan winnen bij ERC Hoeilaart. Arno Claes schoot geel-blauw al vrij snel op winst waarna Kampenhout die voorsprong met succes verdedigde. Na de pauze verzuimde Sporting de kloof te vergroten. In het slotkwartier zette Hoeilaart nog alles op alles maar de thuisploeg kon niet meer scoren, mede door een uitstekende Robby Billast. Zo gaat geel-blauw met een goed gevoel de winterstop in.

FC Diest 3 – Sporting Kampenhout 0

Sporting ging na een hoopgevende vier op zes nu kansloos met 3-0 onderuit bij rechtstreeks concurrent FC Diest. De thuisploeg startte in de hoogste versnelling en na minder dan een kwartier stond het al 2-0. Kort voor de pauze was de wedstrijd al gespeeld na een derde thuisdoelpunt. In de tweede helft controleerde Diest de partij en kwam de Warandeploeg er nog enkele keren goed uit. Een onmondig geel-blauw kon daar amper iets tegenover zetten en mocht blij zijn dat de score niet opliep.

Sam Vermeulen is de nieuwe trainer bij Sporting Na enkele dagen van speculatie is de kogel nu door de kerk: Sam Vermeulen (20-04-1982) is officieel aangesteld als opvolger van Jo Claes en wordt vanaf nu de T1 bij geel-blauw.

Sporting Kampenhout 0 – OVC Sterrebeek 0

Het streekderby tegen OVC Sterrebeek eindigde na een teleurstellende partij op een scoreloos gelijkspel. Op een zwaar veld kon geen van beide ploegen echt z’n wil opdringen. De toeschouwers kregen veel middenveldspel te zien met weinig doelgevaar. Na de koffie probeerde Kampenhout de bakens te verzetten maar toch was het opletten voor enkele gevaarlijke tegenaanvallen van de bezoekers. Zo bleef het finaal 0-0, een resultaat waar beide trainers konden mee leven na afloop.

Ternesse VV Wommelgem 1 – Sporting Kampenhout 4

Sporting maakte vanmiddag een einde aan een mindere periode door oververdiend met 1-4 te gaan winnen bij Ternesse Wommelgem. Ondanks een goede start kwam geel-blauw op achterstand. Ado Bushiri maakte echter snel gelijk en na de koffie knalde hij nogmaals raak. Kampenhout controleerde de wedstrijd in de tweede helft, zeker nadat de thuisploeg met tien viel na een rode kaart. In de slotfase werd het nog een riante uitzege toen de ingevallen Stein Lemmens nog tweemaal scoorde.

Sporting Kampenhout 0 – Eendracht Termien 2

Tegen het sterke Eendracht Termien heeft Sporting een vijfde opeenvolgende keer verloren. In de eerste helft gaven de bezoekers voetballes en dat overwicht werd ook vertaald in een vroege voorsprong. Termien bleef gevaarlijk en tot overmaat van ramp viel topschutter William Acke geblesseerd uit. Na de pauze controleerden de Limburgers de partij en halfweg de tweede helft werd het 0-2. Daarmee was de partij gespeeld want ook een slotoffensiefje leverde niets meer op voor Kampenhout.

VK Wellen 3 – Sporting Kampenhout 0

Een door schorsingen en zieken geteisterd Sporting ging in Haspengouw met 3-0 onderuit tegen VK Wellen. De thuisploeg nam het initiatief en bouwde in de eerste helft al een 2-0 voorsprong op. Met een dubbele wissel tijdens de pauze probeerde coach Jo Claes het tij te keren maar scoren lukte niet voor Kampenhout. Wellen scoorde integendeel nog een derde maal en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Zo verloor geel-blauw wel een vierde keer op rij maar is er zeker geen reden tot paniek.

Sporting Kampenhout 0 – VC Houtvenne 1

Geel-blauw heeft op eigen veld met het kleinste verschil verloren van een slim spelend en uitgekookt VC Houtvenne. In een gelijkopgaande eerste helft kwamen de bezoekers na een half uur op voorsprong. Na de pauze voerde Sporting de druk op maar veel doelgevaar leverde dat niet op. De thuisploeg zette in het slotkwartier nog alles op alles maar de verdiende gelijkmaker bleef uit voor een strijdend Sporting.